Är det säkert att använda natriumbensoat som konserveringsmedel i mat?
Tänker du på hur du kan bevara din mat? I var fall ifall man vill att sylten ska hålla lite längre. Man kan natriumbensoat inhandla i vanliga butiker samt online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.
Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du knappt får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om just samma ämne som det som finns i naturen.
Anledningen till att man kom fram till hur bra det här ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det bara naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver bestå en aning längre.
Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?
Det är viktigt att handla en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.
För att natriumbensoat ska funka måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.
Viktigt med god hygien och bra produkter i köket
Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och allihopa som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en normal toalett har.
När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det också betydelsefullt att du använder dig av en bra produkt som inte har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa icke på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.
Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt samt saft. Klicklänk till mera natriumbensoat info.
Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara rent .