Lite absint till bjudningen uppskattas
En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som rentav har varit förbjuden i somliga länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är icke alla som gillar den ganska beska smaken.
Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.
Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh kanske blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon och skapa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.
Göra egna drinkar med absint med rätt redskap
Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Ifall det ej blir lite sött så är det komplicerat att dricka absinten.
Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.
Man kan blanda i fler örter men detta blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du inte vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.
Det är icke absinten som är riskabel utan alkoholen i drycken
Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång av och till så är det fullkomligt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli besvär. Klicka här nu för ytterligare information.
Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll blott koll på hur mycket du dricker och var aktsam med att ge för mycket till folk som har en aning besvär med sin alkoholkonsumtion.